Avokado 20'li
Olgunlaştığını nasıl anlarım?
Avokado hasadı Eylül ayından itibaren başlar ve Haziran ayına kadar sürer.
Ağacında belli bir olgunluğa ulaşır ve dalından koparıldıktan sonra hala olgunlaşmaya devam eder. Yemeye hazır olması için bir süre oda sıcaklığında bekletilip yumuşatılması gerekir. Hızlıca yemeye hazır hale getirmek için ise, avokadoyu yeşil elma veya muz ile birlikte kese kağıdının içine koyabilirsiniz.
Meyvenin olgunlaştığını anlamak için iki yol vardır. Birincisi; avucunuzun içine alıp parmaklarınızı kullanmadan, meyveyi nazikçe sıktığınızda yumuşaklığını hissediyorsanız yemeye hazır hale gelmiş olacaktır. İkincisi ise, meyveyi salladığınızda çekirdeğinin oynadığını hissedebilirsiniz. Olgunlaşmasını geciktirmek isterseniz; meyvelerin birbirine değmesini engelleyecek şekilde örtü, kağıt veya peçeteye sararak buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
Nasıl Saklanmalı?
Ham avokado için; avokadoları oda sıcaklığında ve mümkün olduğu kadar birbirine değmeyecek şekilde muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle kararma olmadan yeme olgunluğuna ulaşacaklar.
Olgunlaşmış avokado için; olgunlaşan avokadolar mutlaka buzdolabında saklanmalıdır ve saklama süresi en fazla 2-3 gündür. Avokado meyvesi fazla soğuğu sevmez, buzluk ve derin dondurucuda saklamamalısınız. Bu durumda meyvenin içinde ve dışında kararmalar olabilir.
Kesilmiş avokado için; olgun avokado meyvesini kestikten sonra hemen tüketmeyecekseniz, üzerine limon suyu sıkıp, şeffaf streç film ile kapatabilirsiniz. Eğer olgunlaşmadan kestiyseniz ve ham halinde ise, meyveyi birbiri ile birleştirip açıkta kalan yerine limon suyu sıkıp, şeffaf streç film ile sararak buzdolabında birkaç gün içerisinde olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz.Avokado dilimlenerek, üzerine limon, tuz ve farklı baharatlar konularak, ekmek üzerine sürülmesi ile ya da direkt salatalara konularak tüketilebilir. Ayrıca smoothie'lerde; çikolata ve kakao karıştırılarak puding gibi tatlı şekilde de tüketilebilir.
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.